Od neverovatnih atrakcija, istorijskih znamenitosti ili plaža kao iz filmova, svaka zemlja hvali se nečim posebnim. Evo destinacije koje su izabrali svetski mediji kao najromantičnije.

Napulj

VENECIJA
Bilo bi šteta da se jedinstveni grad poput Venecije ne nalazi na listi najromantičnijih destinacija na svetu.

DUBROVNIK
Huffington Post Dubrovnik predlaže kao idealno mesto za prosidbu.

VERONA
Verona je grad najpoznatijih svetskih ljubavnika, Romea i Julije i njihove kuće. Stoga ne čudi da se upravo Verona zbog ove velike turističke atrakcije našla na prvom mestu romantičnih destinacija.

RIM
Posle Verone na listi se nalazi veličanstveni Rim. Uz toliko sjajnih znamenitosti poput fontane Trevi ili Španskih stepenica romantika je neizbežna. I dodajte tome ukusnu italijansku hranu i dobru čašu vina pa imate romantičan odmor za pamćenje.

KEFALONIJA
Svi koji više vole romantiku na moru odlučiće se i za Kefaloniju – savršeni spoj peščanih plaža, čistog mora s neodoljivim malim mestima.

NAPULJ
Napulj je, kao i cela Italija, poznat po ukusnim picama. Pošto budete uživali u jedinstvenoj pici, možete otići u romantičnu šetnju uz more.

BARSELONA
Prelepi grad nudi prekrasne ulice i građevine, dobru hranu i muziku, a posebno će se svima svideti uveče kada svetla obasjaju čarobne fontane ili park Guell. (tportal.hr)