Avio-kompanija Swiss International Air Lines čini sve da olakša letove putnici sa alergijama.

Kompanija je prva na svetu koja će biti sertifikovana kao pogodna za ljude sa alergijama od strane Evropske fondacije za istraživanje alergija. Šta ovo zapravo znači za putnike? U zavisnosti od alergija kojeputnici imaju, ovaj sertifikat može značiti malo, ili mnogo.

Švajcarci su napravili ozbiljne promene kako bi kabine postale neutralna sredina za sve one koji su osetljivji na alergene koji se prenose vazduhom poput parfema i drugih mirisa uz pomoć korišćenja neutralnih sapuna u kupatilima, sintetičkih materijala u jastucima, a kompanija je u potpunosti uklonila i sve osveživače vazduha.

Kada su u pitanju osobe koje imaju određene alergije povezane sa hranom, u ponudi se nalaze obroci bez laktoze i glutena u okviru posebnog menija namenjenog putnicima sa posebnim potrebama.

Iako je Swiss Air otišao dalje od konkurencije, i dalje je važno napomenuti da je u pitanju kompanija koja je „pogodna za ljude sa alergijama“, što znači da kabine aviona ipak nisu bez određenih alergenata. (Huffington Post)