Manifestacijama tokom prvomajskih praznika u Crnoj Gori je zvanično otvorena letnja turistička sezona, za koju su najavljene i nove usluge za goste, kojih do sada nije bilo u crnogorskom turizmu.

Tako je u Tivtu, u rezidencijalnom kompleksu “Tara”, u Porto Montenegru otvorena agencija “Discover Montenegro”, specijalizovana za helikopterske usluge, prenose Vijesti.

U Kotoru je crnogorsko-hrvatska firma “Kotor Open tour”, u saradnji sa preduzećem Luka Kotor i najstarijom fabrikom autobusa na svetu, španskom firmom “Ayats” osnovala kompaniju “Montenegro shorex d.o.o”, koja će obezbedjivati autobuse za panoramskoo razgledanje.

Nova kompanija će u ponudi imati dva autobusa na sprat, kapaciteta po 68 sedišta, sa zatvorenim i otvorenim delom, tako da će uz dosadašnja četiri autobus “Kotor open tura”, biti na rasplaganju ukupno šest.

Turistima se nudi panoramsko razgledanje koje podrazumeva vožnju od Kotora do Risna, gde će moći da obiđu lokalitet Rimski mozaici, zatim Perast i tamošnji muzej, obilazak i evenutalno zadržavanje na Bajovoj kuli i povratak u grad.

U ponudi je i pešačka tura, koja podrazumeva obilazak kotorskog Starog grada sa vodičem. Svi autobusi su opremljeni audio vodičima na sedam jezika.

Ove sezone dogovorena je i saradnja sa kotorskom firmom “Montenegro submarine” koja turistima nudi vožnju podmornicama.

Povratne avio karte do Tivta i Podgorice za već od 100 evra mogu se kupiti i preko sajta gdestinacija.com ili pozivom našeg Call centra na 011 310 89 40, svakog dana od 8.00 do 21.00. (gdestinacija.com)