Nacionalna aviokompanija Ujedinjenih Arapskih Emirata, Etihad Airways predstavila je u Dubaiju novi proizvod i uslugu na svojim Airbus A380 i Boeing B787 Dreamliner vazduhoplovima, uključujući Rezidenciju Etihad, najluksuzniji životni prostor u vazduhu, raspoloživ samo na avionu A380 ove aviokompanije.

Rezidencija je zadivljujući i potpuno novi prednji prostor na gornjem spratu A380. Nudi jednokrevetni ili dvokrevetni smeštaj, ima dnevnu sobu, zasebnu spavaću sobu s duplim krevetom i prostorom za tuširanje. Gosti u Rezidenciji imaju i ličnog batlera.

Uvođenjem nove flote, aviokompanija sa sedištem u Abu Dabiju, ujedno će da redefiniše i preimenuje klase u svojim kabinama.

Tip aviona A380 biće karakterističan po revolucionarnim Prvim apartmanima, potpuno privatnim salonima sa odvojenim sedištima sa podesivim naslonimai krevetom pune dužine, kao i rashladnim mini-barom, delom za lično doterivanje i garderoberom.

Aviokompanija Etihad je posvetila gornji sprat aviona tipa A380 premijum kabinama.

Na avionu tip B787, kompanija Etihad je projektovala unapređeni Prvi salon, dodavši mnoge nove karakteristike uključujući i rashladni mini-bar.
Poslovni studio i Ekonomska SmartSeat klasa krasiće kako tip A380 tako i B787.

Kompanija Etihad uvodi poslednju reč tehnike PanasoniceX3 sistem razonode u obe flote, pružajući preko 750 sati razonode po želji, poboljšane mogućnosti za igrice i ekrane visoke definicije u svim klasama.

Sistem ima daljinske upravljače sa video-ekranima na dodir, nudeći i dodatni ekran za goste radi maksimiranja zabave, tako da mogu da igraju igrice ili posmatraju kretanje aviona na mapi dok gledaju film.

Slušalice protiv buke obezbeđene su u svim klasama, sa ugrađenim magnetnim audio utičnicama kako bi se obezbedio najbolji kvalitet zvuka.

Avion A380 ima kompletnu mobilnu i bežičnu Internet vezu, dok je B787 opremljen bežičnim Internetom.