Ova odluka deo je Er Srbijinog programa „Žive legende” kojim se odaje priznanje proslavljenim Srbima čija dostignuća mogu da služe kao inspiracija i da se poistovete sa novim brendom našeg avioprevoznika.

Proslavljeni srpski teniser Novak Đoković prva je poznata ličnost kojoj je pripala čast da kao živa legenda dâ svoje ime avionu iz flote Er Srbije.

Vlade Divac je izabran zbog svog svetskog uspeha u sportu i velikog humanitarnog rada.

Zaista impresivna lista svetlih momenata u njegovoj karijeri uključuje imenovanje za jednog od 50 najzaslužnijih ljudi za razvoj košarke u Evropi, kao i činjenicu da je bio prvi evropski košarkaški as koji je prešao u NBA ligu.

Veći deo svoje karijere Divac je proveo u NBA ligi igrajući za LA Lejkerse, Šarlot Hornetse i Sakramento Kingse. Kao prvi igrač koji je, iako se rodio i trenirao izvan Sjedinjenih Država, igrao u preko 1000 utakmica NBA lige, Divac je takođe i jedan od samo 6 igrača u istoriji ove lige koji je osvojio 13000 poena, 9000 ribaunda, 3000 asistencija i 1500 blokada. Divac je takođe ušao i u all star selekciju NBA lige.

Od 2009. godine, Divac je Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije.

Izvan sveta sporta, Divac se istakao i humanitarnim radom, formiranjem 1997. godine fondacije Divac Omladinski Fondovi, zatim osnivanjem 2007. godine „Fondacije Ana i Vlade Divac”, čiji je cilj prikupljanje sredstava za stambeno zbrinjavanje izbeglica u Srbiji i unapređenje položaja dece i mladih.

Vlade Divac je izjavio da je počastvovan izborom Er Srbije i da se nada da će ovo priznanje privući još veću pažnju javnosti na potrebe dece u Srbiji.

Er Srbija će objaviti imena još živih legendi po kojima će nazvati svoje avione.