Svetska organizacija “Skytrax”, koja dodeljuje godišnje nagrade najboljim aerodromima sveta, ove sedmice objavila je novu listu deset najboljih aerodroma. Evo ko se našao na vrhu…

Singapur

Nagrade koje dodeljuje “Skytrax”, kao i liste koje ova organizacija objavljuje, zasnovane su na istraživanju koje je obuhvatilo 13 miliona putnika iz 110 zemalja.

1. Aerodrom Singapur
Aerodrom “Čangi” u Singapuru našao se na vrhu liste. Osim što hotel “The Crown Plaza” u okviru aerodroma važi za jedan od najboljih na svetu, ovaj aerodrom ima i veliku baštu sa biljkama iz celog sveta, uključujući i Zeleni zid visok pet metara. Svake godine ovim aerodromom prođe oko 46,5 miliona putnika.

2. Aerodrom Inčeon
Najveći aerodrome u Južnoj Koreji, pokraj Seula, našao se na drugom mestu, osvojivši i titulu najboljeg tranzitnog aerodrome. Izgrađen u obliku luka, poput drevnih korejskih hramova, aerodrome je hvaljen zbog svoje prijatne i nenametljive, ali zadivljujuće arhitekture.

3. Aerodrom Minhen
Najbolji aerodrom Evrope upravo je onaj u Minhenu. Terminal 2, izgrađen od stakla i čelika, proglašen je petim najboljim terminalom na svetu, a zahvaljujući bavarskim specijalitetima i odličnom pivnicom, pvaj aerodrom zauzeo je drugo mesto na listi aerodrome sa najboljom hranom.

4. Aerodrom Hongkong
5. Aerodrom Shiphol (Amsterdam)
6. Aerodrom Haneda (Tokio)
7. Aerodrom Peking
8. Aerodrom Cirih
9. Aerodrom Vankuver
10. Hitrou (London)
(B92)