Srpska nacionalna aviokompanija, Er Srbija, najavila je otvaranje nove rute 29. maja koja će svakodnevnim letovima povezivati Beograd i Varšavu. Kako bi se proslavilo otvaranje nove rute najavljena je promotivna prodaja karata.

Varšava

Cene karata u promotivnom periodu na relaciji Beograd – Varšava počinju od 99 evra (uključujući sve takse i dodatne troškove) i važe za period putovanja od 29. maja do 25. oktobra ove godine. Kupovina karata moguća je do 25. aprila preko sajta gdestinacija.com ili pozivom na 011 310 89 40 (svakog dana od 8.00 do 20.00).

Generalni direktor Er Srbije Dane Kondić je ovom prilikom izjavio:
– Izuzetno mi je zadovoljstvo što mogu da najavim obnavljanje letova između Beograda i Varšave posle 15 godina. Ova linija između dva glavna grada će, bez sumnje, značiti putnicima koji putuju i zbog posla i zbog odmora i zadovoljstva, i biti podrška daljoj saradnji i razvoju u raznim oblastima kao što su ekonomija, sport i kultura. Takođe, ova ruta će omogućiti kvalitetnu uslugu i povezanost od Varšave preko Beograda do drugih regionalnih destinacija.

Raspored letova petkom uveče iz Varšave do Beograda, sa povratkom u nedelju uveče, pruža idealno vreme za putnike koji turistički dolaze u glavni grad Srbije vikendom. Beograd je poznat po svom bogatom kulturnom i istorijskom nasleđu kao i zanimljivom noćnom životu.

Putnicima na letovima iz Varšave, omogućava se povezanost kroz matični aerodrom u Beogradu sa 24 destinacije uključujući Abu Dabi, Larnaku, Bukurešt, Istanbul, Atinu, Sofiju, Tel Aviv, Varnu, Solun, Sarajevo, Podgoricu i Skoplje. Ova usluga takođe pruža pogodne veze putnicima preko matičnog aerodroma Er Srbije Nikola Tesla u Beogradu do brojnih ključnih destinacija na Bliskom Istoku, Aziji, Africi i Australiji uz podršku strateškog partnera Etihad Airways-a.

Tokom cele godine Er Srbija omogućava dobre konekcije za letove ka SAD i Kanadi, uz podršku kod-šer partnera. Letovi na relaciji Beograd – Varšava obnovljeni su posle pauze od 15 godina i poslednjeg leta koji je obavljen 1999. godine. Ruta ima dugu istoriju, počev od prvog leta pre 66 godina koji je uveo prethodnik Jat Airways-a, Jugoslovenski aerotransport i saobraćala je od 1947. do 1992.

U skladu sa novim izgledom i modernom letilicom, usluga na letu je takođe osvežena novim izborom menija, besplatnim pićem, dok su u biznis klasi gostima ponuđeni individualni iPad tablet računari, sa velikim izborom za zabavu.

Odlazni letovi iz Varšave do Beograda:
(JU 0631) … Utorak, četvrtak, petak, nedelja … 9.40 – 11.20
(JU 0635) … Ponedeljak, sreda, subota … 20.35 – 22.15

Dolazni letovi iz Beograda do Varšave:
(JU 0630) … Utorak, četvrtak, petak, nedelja 7.15 – 8.55
(JU 0634) … Ponedeljak, sreda, subota 18.10 – 19.50

Trenutne redovne cene sa svim uključenim taksama i dodatnim troškovima preko Beograda iznose:

• Varšava – Atina počev od 159 evra
• Varšava – Abu Dabi od 329 evra
• Varšava – Istanbul od 155 evra
• Varšava – Larnaka od 125 evra
• Varšava – Bukurešt od 133 evra
• Varšava – Sarajevo od 217 evra
• Varšava – Solun od 190 evra
• Varšava – Skoplje od 277 evra
• Varšava – Sofija od 162 evra
• Varšava – Podgorica od 226 evra
• Varšava – Tel Aviv od 162 evra
• Varšava – Varna od 186 evra