Italijanska automobilska kompanija Ferari planira da 2016. godine otvori svoj prvi tematski park u Evropi u jednom od najvećih evropskih zabavnih parkova PortAvantura, nadomak Barselone.

Projekat će biti vredan 100 miliona evra, saopštili su predstavnici kompanije prilikom potpisivanja ugovora o izgradnji novog luksuznog hotela Ferari i tematskog parka na stotinak kilometara južno od Barselone, preneli su belgijski elektronski mediji.

Novi tematski park pružaće se na 75.000 kvadratnih metara i nudiće raznovrsne atrakcije za sve ljubitelje brenda propinjućeg konja. Glavnu atrakciju će predstavljati najbrži vertikalni uspinjač u Evropi. Posetiocima se pruža mogućnost da odsednu u hotelu sa pet zvezdica koji pored 250 soba i raznovrsnih restorana nudi i simulatore vožnje.

U PortAventuru svake godine dolazi više od 4.000.000 posetilaca, od kojih je su 50 odsto stranci. Italijanska kompanija je 2010. godine na ostrvu Jas, kod Abu Dabija u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, otvorila najveći pokriveni tematski park na svetu Ferari svet koji je doživeo ogroman uspeh. (Novosti)