Mislite da vas prati zla sudbina? Nikako da vam se posreći pa da pogodite sedmicu na lotou? Ovo su mesta na koja “morate” da posetite ako želite da vas krene!

Verona

Julijina kuća, Verona – ovo je sigurno najslavnija dojka na svetu, definitivno najviše puta dirana. Legenda kaže da je za sreću potrebno protrljati Julijinu desnu dojku.

Kejmn Blerni, Irska – priča kaže da će svako ko poljubi ovaj kamen imati pet godina sreće

Fušimi Inari Taiša, Japan – nije nova vrsta sušija nego hram posvećen bogu Inari. Veruje se da će svaki biznismen koji prođe ispod luka imati sreće u svom poslu

Hram boga Ervan, Bangkok – sagrađen je 1956.godine, a veruje se da statua božanstva donosi sreću svakom ko je pogleda u oči.

Razjareni bik, Vol Strit – mnogi brokeri koji rade na Vol Stritu veruju da će, ako ujutro pomaze bika po testisima, imati puno sreće na poslu taj dan. Zamislite ljude kako čekaju svoj red da bi dodirnuli testise.

“Grejzi grls” kipovi, Las Vegas – ovo je svojevrsni spomenik najdužoj predstavi koja se igrala u Vegasu. Veruje se da ako potapšate guze bronzanih devojaka – imati dobar seksualni život.

Tržni centar “Pike plejs”, Sijetl – dovoljno je pomaziti divovsku bronzanu svinju po nosu kako biste imali sreće do kraja života.

Linkolnova grobnica, Illinois – Ispred grobnice slavnog američkog predsednika nalazi se velika bronzana glava. Verovanje je da treba pomaziti nos – i eto sreće!

Kip Svetog Ivana Nepomuka, Prag – veruje se da dodir kipa Svetog Ivana donosi sreću i osigurava povratak u Prag. (punkufer.dnevnik.hr)