Srpska aviokompanija Air Serbia predstavila je nove menije keteringa na letovima koji će biti posluživani gostima od ovog meseca.

Ovo je unapređena verzija menija koja se zasniva na kvalitetu namirnica, raznovrsnosti ponude i specifičnostima nacionalne kuhinje.

Većina namirnica koje se koriste u pripremi je proizvedena u Srbiji. U skladu sa ciljem da se usluga i proizvod, koji Air Serbia nudi svojim gostima, kontinuirano usavršava, svaka tri meseca izbor jela će biti osvežen i izmenjen.

Takođe je uveden i izbor hrane za goste koji imaju posebne zahteve u ishrani: pri rezervaciji karata putnici su u mogućnosti da odaberu neki od posebnih menija prema međunarodnim IATA standardima (za dijabetičare, vegetarijance, osobe koje poštuju posebne standarde u ishrani…). Oni koji idu na put sa svojim bebama, takođe mogu računati na bebi-kašice.

Šopska salata, sataraš sa piletinom, musaka, juneći gulaš (u Ekonomskoj klasi), burek sa sirom, čevapčići, mešani roštilj, biftek sa sosom od pečuraka i hrskavim povrćem (u Biznis klasi)… samo su neka od jela koja su se našla na novom meniju. I sve je ispraćeno kvalitetnim crnim i belim vinima.

Za dezert, u ponudi su voćne salate, kolač sa musom od kafe i štrudlice (u Ekonomskoj klasi) i kolač od sira – Cheesecake u Biznis klasi. (Gdestinacija)