Za filmofile poseban ugođaj moglo bi da bude odsedanje u nekom od hotela koji su poslužili kao scenografija za neke klasike i moderne filmove. Gosti ovih hotela mogu da hodaju hodnicima i apartmanima stopama brojnih poznatih zvezda.

Hotel Giraffe

U “Park Hajat” hotelu u Tokiju Sofija Kopola snimala je film “Izgubljeni u prevodu” sa Bilom Marejom i Skarlet Johanson, par koji se zbližava upravo u baru i apartmanu hotela sa pet zvezdica.

Za potrebe filma “Koko pre Šanel” u kojem glavnu ulogu tumači Odri Tatu, adaptiran je apartman u “Grand Hotel Cabourg”. Savršeno je “odigrao” rolu luksuznog dizajnerkinog utočišta. Hoteli u Las Vegasu su svi raskošniji jedan od drugog, ali jedan je poseban upravo zbog svoje filmske role. Ekstravagancija hotela “Bellagio” privukla je reditelje nekoliko holivudskih blokbastera. “Mamurluk u Las Vegasu” i “Ocean’s Eleven” savršeno su se uklapali uz fontane ovog hotela.

Stan večne ljubavi Keri Bredšo, gospodina Zverke, savršeno je odgirao apartman hotela “Giraffe” na Park Aveniji u Njujorku, za prvi film “Seks i grad”.

Legendarni film Brajana de Palme “Scarface” snimljen je jednim delom i u prelepom “Fontainebleau Miami Beach” na Floridi. Jedna od njegovih 1.500 soba poslužila je i za scenografiju filma “Bodygard” sa Vitni Hjuston i Kevinom Kostnerom.

Dok se u filmu “Kazino Rojal” Danijel Krejg prijavljuje na recepciji crnogorskog hotela Splendid, zapravo je u “Grandhotel Pupp” u Češkoj. Jedan od najpoznatijih filmskih parova, Džulija Roberts i Ričard Gir u filmu “Zgodna žena” zavoleli su se u “Beverly Wilshire” hotelu, tačnije u njegovom penthausu sa predivnim pogledom.

Lik Beson odabrao je pariski hotel sa četiri zvezdice “Regina” za snimajuću lokaciju svog kultnog filma “Nikita” 1990. godine i može se reći da je “povukao nogu” za naredne projekte. Tako je na istom mestu usledilo snimanje Bornovog identiteta, francuskog filma “Les Femmes de l’ombre” i filma “Cheri” sa Mišel Fajfer. (Mondo)