Prva igrica u kojoj su različite rase pasa u glavnoj ulozi, koja ima i informativno-edukativni deo o psima, a uz to je iz Srbije – LAJAVKO – može se besplatno preuzeti na Google Play Store.

“Lajavko” je igra za Android uređaje, namenjena deci i svim ljubiteljima životinja– budući da uz igru mogu da nauče kako izgledaju različite rase pasa, kao i da nauče nešto o njima. Igrica ima četiri “sveta” sa po četiri nivoa, a glavnog junaka, psa kojeg je potrebno bezbedno dovesti kući, možete birati između četiri rase pasa. Za sada su to nemački ovčar, labrador retriver, haski i bokser.

“Planirano je da, ukoliko se pokaže interesovanje za ovaj tip igrice, redovno objavljujemo nove rase i svetove, da bi ljubitelji pasa mogli lako da se igraju sa svojom omiljenom rasom psa”, kaže Marko Jevtić, jedan od autora.

On objašnjava da je glavni motiv sa pravljenje ove igrice taj da se napravi neka igrica bez eksplicitnog nasilja, koja bi bila izazovna za igranje, a opet uz koju bi nešto moglo i da se nauči.

“Igricu smo napravili jer volimo pse, ali i jer smo primetili da roditelji dolaze često u situaciju da im deca traže telefon ili tablet, a onda se šokiraju kad vide kakve igrice igraju ili kakve klipove gledaju. Pokušali smo da im pružimo igricu koja je neobavezna, laka za igranje, a opet da usput mogu da pokupe i neke informacije koje nisu školsko gradivo prema kom bi imali otpor”, kaže on.

U pripremi je i verzija na engleskom – “Bark”, koja bi uskoro trebalo da bude objavljena.