Domaći avio prevoznik Air Serbia potpisao je kod-šer sporazum sa slovenačkom kompanijom Adria Airways, po kojem će Air Serbia imati ekskuzivno pravo za letove na liniji Beograd – Ljubljana.

Svakodnevni letovi naše nacionalne aviokompanije ka aeordromu Jože Pučnik u Ljubljani svečano su otvoreni 10. decembra prošle godine. Letovi iz Ljubljane nude odlične veze preko matičnog aerodroma kompanije Air Serbia na međunarodnom Aerodromu Nikola Tesla Beograd do brojnih evropskih destinacija, uključujući: Stokholm, Rim, Beč, Kopenhagen, Brisel, Dizeldorf, Prag, Štutgart, Bukurešt, Cirih, Milano i Berlin, kao i vezu ka Bliskom Istoku i konekcije ka mreži letova svog strateškog partnera, kompanije Etihad Airways.

Kod-šer ugovor će početi da se primenjuje 17. februara, i to tako da će Air Serbia biti jedini operativni prevozilac, a Adria Airways marketing prevozilac (odnosno Adria Airways će imati svoj marketing kôd na letu).

Dane Kondić, generalni direktor kompanije Air Serbia je izjavio: “Drago nam je da smo ostvarili i ovaj vid saradnje, koji će samo ojačati već postojeće dobre odnose između naše dve kompanije. Pored uvođenja Ljubljane kao nove destinacije naše rastuće mreže letova, ova saradnja će doneti dodatne koristi našim putnicima, kao i privredama Srbije i Slovenije. Još je važnije što ova nova linija obezbeđuje dvosmernu vezu preko Beograda između Ljubljane, centralne Evrope i ključnih destinacija šire.

Na liniji od Beograda do Ljubljane leteće avion ATR72.

Red letenja

  • Beograd – Ljubljana (JU190) uto/čet/sub – 7.50 – 9.10
  • Beograd – Ljubljana (JU194) pon/sre/pet/ned – 18.30 – 19.50
  • Ljubljana – Beograd (JU191) uto/čet/sub – 10.20 – 11.40
  • Ljubljana – Beograd (JU195) pon/sre/pet/ned – 20.55 – 22.15

gdestinacija.com/aviokarte/?from=BEG&to=LJU