Etihad Airways, nacionalna aviokompanija Ujedinjenih Arapskih Emirata, osvojila je tri vredna priznanja u kategorijama World Travel Awards, čime je, kako je saopšteno iz ove kompanije, već petu godinu za redom u svetskom vrhu.

Na ceremoniji u Dohi, Etihad je proglašen za vodeću svetsku kompaniju, ima vodeću prvu klasu i vodeće kabinsko osoblje.

Inače, nagrade World Travel Awards su ustanovljene 1993. godine i dodeljuju se posle glasanja turističkih stručnjaka iz 171 zemlje sveta. List “Wall Street Journal” ove nagrade naziva Oskarima industrije putovanja.

Džejms Hogan, vodeći čovek Etihad Airways-a, rekao je da su ova priznanja kući u kojoj radi velika čast, posebno što se radi o kompaniji koja iza sebe ima tek deset godina uspešnog poslovanja.

Analitičari se slažu u oceni da je 2013. godina bila posebno uspešna za Etihad koji nastavlja svoju ekspanziju ka zapadnim tržištima, a jedan od poslovnih poteza je, da podsetimo, i strateško partnerstvo sa srpskim avioprevoznikom Jat Airways-om iz koga se rodila nova kompanija – Air Serbia.

Na svečanosti u Dohi je istaknuto da će se strategija kompanije nastaviti u pravcu maksimalne udobnosti i usluge putnicima kao što je formiranje “Dijamantske prve klase” uz bežični internet, mogućnost upotrebe mobilnog telefona, živog televizijskog programa u sistemu za zabavu u celoj floti… Pored toga kompanija će otvoriti svoja luksuzna odmorišta u Parizu i Vašingtonu, a tu je početak programa “Leteća dadilja”, o kome smo već pisali…

Kompanija je u 2013. godini otvorila nove linije za Amsterdam, Beograd, Ho Ši Min, Sanu, Sao Paolo i Vašington, a povećala frekvenciju letova na svojim već brojnim destinacijama, saopšteno je iz Etihada. Kupljena su manjinska učešća u kompanijama – Air Serbia (49%), Jet Airways (24%) i Darwin Airline (33%). Na sajmu u Dubaiju Etihad je sklopio dogovor o nabavci čak 199 aviona iz kompanija Airbus i Boeing.

Avio karte Etihad Airwaysa, ali i drugih kompanija, možete kupiti na sajtu Gdestinacije ili pozivom Call centra na 011 310 89 40, svakog dana od 8.00 do 20.00. (Gdestinacija)