Svi naši zimski centri su se dobro organizovali za ovogodišnju sezonu. Za ski-opening početkom decembra na Kopaoniku gotovo da više nema mesta.

Zimski centri uveliko se spremaju za predstojeću zimsku sezonu. Hotelijeri su pripremili cenovnike, a “Skijališta Srbije” promotivne nedelje. Veliki broj aranžmana za januar prodat je u ranom bukingu, a gotovo da i nema mesta za ski-opening.

“Skijališta Srbije” uveliko se pripremaju za zimsku sezonu koja će biti obogaćena mnogobrojnim promocijama i novim aktivnostima. Ski-opening na Kopaoniku već tradicionalno se održava početkom decembra, a ove godine je to za vikend, od 5. do 8. decembra. Planirani početak skijaške sezona na Staroj planini predviđen je za 12. decembar, dok se početak ski-sezone na Torniku na Zlatiboru očekuje 19. decembra.

– Skijaše i bordere očekuju mnogobrojne pogodnosti, jer ćemo dobru praksu primeniti i ove skijaške sezone – napominje Dejan Ljevnaić, direktor JP “Skijališta Srbije”. – S obzirom na to da su promotivne nedelje izazvale veliko interesovanje prošle godine, i ove sezone sve ljubitelje zimskih sportova očekuju popusti tokom porodične i ženske nedelje i nedelje za parove. U cilju popularizacije skijaškog sporta među mladima, uvodimo još jedan promotivni period: nedelju za studente i đake. Tokom promotivnih perioda odobrićemo popust od 15 odsto na cene ski-karata, a nadamo se da će nam se i ove sezone pridružiti veliki broj hotelijera i da ćemo podršku dobiti i od ski-škola i ski-rente.

Uspešno leto
Tokom više od tri meseca rada u letnjoj sezoni, na Kopaoniku je ostvareno oko 12.000 vožnji u okviru mnogobrojnih sadržaja u ovom centru. Odličnu posećenost ovog leta zabeležio je i Tornik, gde je tokom sezone ostvareno oko 11.000 prolaza na žičari i tjubing stazi. (Novosti)