Pored Exit festivala, koji se već tradicionalno nalazi na listi nominovanih za nagradu Najbolji prekomorski festival na UK Festival Awards, društvu najprestižnijih evropskih festivala ove godine pridružio se još jedan festival iz Srbije, Love fest koji se održava u Vrnjačkoj banji.

Nagrade će biti uručene 2. decembra 2013. godine u Londonu, a u ostalim kategorijama u konkurenciji se nalaze isključivo festivali iz Velike Britanije.

Jedini kriterijum za dodelu nagrada su glasovi publike na adresi: ukvoting.festivalawards.com.

Exit festival nominovan je i za nagradu Najbolji veliki evropski festival koju dodeljuje Yourope, asocijacija 50 najvećih festivala u Evropi. Novosadski festival se još jednom nalazi u društvu najprestižnijih evropskih festivala, kao što su Tomorrowland (Belgija), Sziget (Mađarska), Roskilde (Danska) i drugi. Ceremonija dodele nagrada održaće se 15. januara 2014. u Groningenu (Holandija), a nagrade će biti dodeljene i za najbolji srednji i mali festival, najbolji zatvoreni festival, hedlajnera godine i festivalsku himnu godine.

Za nominovane festivale i ove godine putem Interneta glasa festivalska publika iz celog sveta.

Glasanjem za svoj omiljeni festival ulazite u konkurenciju za osvajanje po dve karte za sledeće izdanje svakog od nagrađenih festivala. (Gdestinacija)