Šest studenata sa De Monfor Univerziteta u Lesteru iskoristio je istorijske spise, nacrte, mape i ostala dokumenta, i uz malo umetničke vizije i pomoć tehnologije kreiralo neobično putovanje kroz London.

London (puddinglanedmuga.blogspot.co.uk)

 

Vreme je pomereno stotinama godina unazad, pa je u ovom video-zapisu oživeo London iz sedamnaestog veka, tačnije iz 1666. godine, onakav kakav je bio pre velikog požara koji je uništio deo sadašnje britanske prestonice, prenosi Dejli Telegraf.

Njihova animacija osvojila je glavnu nagradu na nedavnom takmičenju najboljih 3D animacija koje nas vode u prošlost, organizovanom od strane Britanske biblioteke i kompanija “GameCity” i “Crytek”.

“Velika pažnja posvećena je ključnim londonskim obeležjima, a sve to upotpunjuju svetla u starim prozorima i ostali detalji koji doprinose autentičnoj atmosferi”, kazao je Tom Harper, predstavnik biblioteke i jedan od članova žirija.

Neka od zdanja koja se vide u videu plod su mašte zasnovane na istorijskim podacima, ali je zato raspored ulica u potpunosti preslikan sa originalnih mapa. (B92)