Aviokompanija BH Airlines uspostaviće ponovo redovnu liniju između Beograda i Sarajeva, a o tome se pregovora sa Air Serbia, kako bi letovi počeli poslednjeg vikenda u oktobru.

Sarajevo

Air Serbia bi obavljala let svakodnevno u 14.10 iz Beograda i u 15.30 iz Sarajeva, avionom ATR 72-500. Avion BH Airlines bi poletao iz Sarajeva do srpske prestonice najkasnije u 6.00, kako bi se putnicima omogućilo presedanje na što veći broj letova kompanije Air Serbia, prenosi agencija Srna.

Letovi bi trebalo da startuju od početka zimskog reda letenja, a kasnije se predviđa povećanje kapaciteta i angažovanje većih aviona.

Informacije su još nezvanične, pošto je potrebno sačekati da se postigne dogovor i sa sarajevskim aerodromom u vezi sa planiranim vremenom leta, preneo je portal Aviokarta.net. Ovi letovi omogućiće ne samo transfer na letove Air Serbia, već i jednodnevne poslovne posete.

U početku je planirano da između Sarajeva i Beograda budu četiri jutarnja leta nedeljno – ponedeljkom, utorkom, četvrtkom, subotom, a da se kasnije, od letnje sezone 2014, frekvencija poveća i da polasci budu svakodnevni. (B92)