Nemci su, između ostalog, ponosni i na dvorac Nojšvanštajn u Bavarskoj, katedralu u Kelnu, Brandenburšku kapiju u Berlinu, Bodensko jezero sa ostrvom Majnau, stari grad Hajdelberg.

Turisti iz celog sveta, pa i iz Srbije, sve više posećuju znamenitosti Nemačke. To je, u razgovoru s novinarima u Beogradu, potvrdila Petra Hedorfer, predsedavajuća Upravnog odbora Turističke organizacije ove zemlje, s napomenom da se u bogatu baštinu ubraja i 38 spomenika prirode i kulture koji su pod zaštitom Uneska.

“Celu narednu godinu ćemo posvetiti Uneskovim spomenicima svetske kulturne baštine u Nemačkoj” poručila je Petra Hedorfer. “Prošle godine našu zemlju je posetilo i 147.000 turista iz Srbije, jer su želeli da vide mnoge kulturne i prirodne znamenitosti”.

Nemci su, između ostalog, ponosni i na dvorac Nojšvanštajn u Bavarskoj, katedralu u Kelnu, Brandenburšku kapiju u Berlinu, Bodensko jezero sa ostrvom Majnau, stari grad Hajdelberg, stari grad Frajburg, Vadensko more, stari grad Regenzburg, muzejsko ostrvo Berlin, dvorac Sansusi u blizini Potsdama…

“Veliki broj turista voli da doputuje u Berlin da bi video njegove kulturno-istorijske spomenike, ali i nove građevine. Od pada Berlinskog zida, pre skoro četvrt veka, ovaj grad je ogromno gradilište” smatra Burkhard Kiker, direktor „Visitberlina“. “To je istovremeno i grad neograničenih mogućnosti: od filma, mode, muzike, pa do novih trendova, kupovine…”

Berlin ima 730 hotela sa 131.000 kreveta. Iduće godine dobiće nove hotele i novih 2.700 kreveta.

Preko Gdestinacije možete kupiti povratne avio karte do Berlina ili pozovite naš Call centar na 011 310 89 40, svakog dana od 8.00 do 20.00. (Novosti)