Putovanje u inostranstvo može da predstavlja pravu avanturu, ali neobični zakoni nekih zemalja mogu i vrlo lako da vas “uvale” u nevolju.

Iako omiljeno za većinu turista, hranjenje golubova u Veneciji je protivzakonito. Za ovo kršenje zakona predviđene su novčane kazne.

Ako putujete u Japan, sprej za nos koji sadrži pseudoefedrin ostavite kod kuće. Ovakvi nazalni sprejevi u ovoj državi su ilegalni, pa biste za posedovanje mogli da budete novčano kažnjeni.

Barselona privlači veliki broj turista, ali ako letujete tamo, trebalo bi da znate da ćete za šetnju u bikiniju van plaže morati da platite kaznu.

Novčane kazne predviđene su i za one koji žvaću žvakaću gumu u metrou u Singapuru, a loše bi mogli da prođu i oni koji na Tajland ponesu više od 200 cigareta jer se to u ovoj zemlji smatra ilegalnim.

Sedenje na stepenicima ili u dvorištu, kao i jedenje u neposrednoj blizini religijskih objekata i javnih zgrada u Firenci je protivzakonito, dok će vas u Saudijskoj Arabiji uhapsiti za fotografisanje zgrada Vlade, vojske i palata.

Na Barbadosu je uvreda da bilo ko, pa čak i deca, nose maskirnu odeću, a u Nigeriji će vam oduzeti mineralnu vodu i za to naplatiti kaznu.

Sunčanje u toplesu je zabranjeno na ostvru Fidži, dok će vas na Maldivima uhapsiti za javno iskazivanje religioznosti.

Iako Holadnija ima reputaciju države u kojoj se toleriše nošenje i konzumiranje “lakih” droga, to važi samo za određena područja zemlje. Zbog posedovanja zabranjenih supstanci, i u Holandiji vrlo lako možete dospeti u zatvor. (Mondo)