Oko nas je veliki svet, sa mnoštvom privatnih delova u kojima se možete opustiti i biti kao od majke rođeni…

Ukoliko je to ono što želite, i ne želite da vas bilo ko ometa u tome, pogledajte naš izbor pet najboljih i najluksuznijih plaža – na kojima je oblačenje opcionalno.

Little Beach Maui, Hawaii
Šta je rajska bašta ukoliko ne možete u njoj uživati u stilu Adama i Eve? Na sreću, vlasti u Makena državnom parku, na ostrvu Maui to u potpunosti razumeju, a lokalno stanovništvo voli da zarađuje novac na turizmu. Nimalo manje lepša od Velike plaže, Mala plaža je čisto mesto, na kome možete uživati goli i upijati zdrave i opijajuće zrake sunca.

Apollo Beach Volusia County, Florida
Locirana više u Sunshine državi nego u Hauloveru, Apollo plaža je na severnom kraju Canaveral nacionalne obale, sa malim brojem smeštaja, ali veoma luskuznih, a puna je entuzijasta koji vole da uživaju u moru i brojnih ugroženih vrsta koje svako želi da vidi.

Hanlan’s Point Beach Toronto, Kanada
Hanlan’s Point Plaža je eksperiment koji je uspeo: nudist koji su često dolazili ovde da uživaju, ubedili su lokalce i vlast da ovu plažu i zvanično proglase nudističkom, odnosno izbornom, na probnoj bazi, i veoma brzo je postala popularna više nego novi trendovi u svetu kupaćih kostima. Do nje se lako dolazi čak i iz samog centra Toronta. Na njoj možete, osim predivnog peska i sunca, pronaći i terene za odbojku, kao i brojne druge zanimacije.

Samurai Beach Port Stephens, Australija
Pekinške olimpijske igre su gotove, ali ne morate čekati četiri godine da ih ponovo gledate, ili čak da učestvujete u njima – kako se ovde svake godine održava Olimpijada, ali malo drugačije vrste – Nudistička Olimpijada, koju možete gledati ili u njoj učestvovati svake godine u novembru, na ovoj predivnoj australijskoj istočnoj obali. Nalazi se u granicama Tomaree nacionalnog parka, neiskvarena Samurai plaža je jedna od prvih legalnih nudističkih plaža u ovom kraju sveta. Čak i kada se na njoj ne održava pomenuta olimpijada, mnogi ljubitelji sunca dolaze ovde da uživaju ili da se opuštaju u predivnim vodama Pacifika tokom cele godine.

Haulover Beach Miami, Florida
Ova predivna plažau u predivnom Majamiju predstavljena je kao jedna od najboljih plaža celog sveta – sa preko milion posetilaca godišnje! Ona je jedna od najpopularnijih plaža na kojima odeća nije obavezna. Haulover je jednom bio veoma neprijatno mesto, dok ga aktivisti nisu uzeli u svoje ruke, očistili i sredili. Na plaži postoji sve što vam je potrebno, od spasilaca, do roštilja, osveženja i tuševa. Ukoliko vam dosadi sunčanje, tu je veliki broj zanimacija kojima možete da se posvetite. (LuxLife)