Kopakabana je verovatno najpoznatija plaža na svetu. Sa poznatim pogledom na Šugar Loaf planinu i prostranstvom belog peska od 4 km, ova plaža je omiljena lokacija za letovanje milionima turista svake godine.

Kopakabana (foto: rio.com)

Dok se neki grabe za mesto na prepunoj plaži u toku letnjih vikenda, mnogi odu na sam kraj ove predivne plaže da igraju odbojku. Tu ima dosta odbojkaših terena, kao i terena za druge sportove i opreme za vežbanje.

Ukoliko u toku svog letovanja želite samo da se opuštate, nanestite losion za sunčanje i zauzmite svoje mesto u ovom raju. Ukoliko još više želite da se opustite, obradovaće vas činjenica da možete da nađete uslugu masaže na samoj plaži. Zapravo, nećete morati ni da napuštate ovu predivnu plažu, jer na njoj postoji apsolutno sve što vam treba.

Kako budete šetali ovom plažom, videćete da pravljenje skulptura od peska nije samo za decu, pošto mnogo neverovatnih i unikatnih može biti viđeno duž ove plaže. Umetnički rad nije ograničen samo na plažu, pošto i na popločanoj promenadi imate dosta stvari za posmatranje, od prelepih i preplanulih ljudi, do egzotičnih predela i osvežavajućih pića.

Ako se nađete ovde, svratite do jednog od nekoliko kioska na plaži i kupite sebi kapirinju, nacionalni koktel Brazila. Napravljen je sa limunom, šećerom i kaćaća, pićem koje se pravi od fermetisane šećerne trske. Možda će Agva de Koko pravo iz ploda kokosovog drveta biti nešto što je baš po vašem ukusu. (B92)