Ništa ne može da upropasti odmor kao izgubljen prtljag. Dajemo vam 6 + 1 savet kako da vaš prtljag bude siguran i kako da ga što brže vratite ukoliko se ipak izgubi.

Savet+. Osigurajte prtljag
Najbolje je da osigurate prtljag i tako budete mirniji. Premije zavise od dužine putovanja, a isplaćuje se u slučaju da se prtljag izgubi ili nestane.. Ukoliko putujete na deset dana osiguranje prtljaga koštaće manje od tri evra ukoliko je osigurana suma 150 €, a manje od pet evra ukoliko je osigurana suma 300 €. Pozovite Gdestinaciju na 011 310 89 40 i za samo nekoliko minuta imaćete polisu osiguranja. Naš Call centar radi svakog dana od 8.00 do 20.00.

1. Spakujte vaš raspored
Napravite kopiju vaših planova za odmor i stavite je zajedno sa vašim ličnim podacima i kontakt brojem ili mejlom u torbu na vidno mesto. Ukoliko se vaš prtljag izgubi, te informacije će pomoći osoblju avio kompanije da vam u što kraćem roku vrati vaše dragocenosti – osoblje avio kompanije ponekada otvara izgubljene torbe u potrazi za kontakt informacijama.

2. Investirajte u uređaj za praćenje
Postoji veliki broj uređaja za praćenje koji vam mogu olakšati potragu za vađim prtljagom u slučaju da se on izgubi, a pojedini šalju mejlove i SMS poruke sa tačnom lokacijom vaših torbi.

3. Nemojte da predajete torbe prerano, ali ni prekasno
Vaš prtljag bi trebalo da predate 90 minuta pre poletanja. Torbe koje su ostavljene ranije mogu biti stavljene sa strane i zaboravljene.

4. Sve proveravajte
Dva puta proverite etikete koje osoblje stavi na vaš prtljag, posebno ako vezujete letove.

5. Slikajte prtljag
Slika vašeg prtljaga može olakšati potragu osoblju avio kompanije pošto će tako tačno znati šta traže.

6. Napravite „pristojan” nered na internetu
U slučaju da se vaš prtljag izgubi, možete kontaktirati vašu avio kompaniju putem interneta, pojedine imaju svoje Tviter naloge. „Pristojan” izliv emocija u 140 karaktera može doneti pomoć koja vam je potrebna kako biste ponovo došli do vašeg prtljaga. (Huffington Post)