Ukoliko želite odmor od kompjutera, telefona i tehnologije uopšte, odmor na nekoj morskoj destinaciji odličan je izbor. Međutim ako ste zavisnik od tvitera, ovaj hotel je pravo mesto za vas.

Foto: @SolWaveHouse / Twitter.com

Prvi tviter hotel otvoren je na Majorki. Zove se “Sol Wave House” i omogućava vam da se poslužite snagom društvenih mreža kako biste unapredili ukupni doživljaj na odmoru, prenosi portal Klix.ba.

Otvoren je pre godinu, a svojim gostima omogućava interakciju u krugu hotela. Zahvaljujući posebnoj aplikaciji, svi koji su povezani na hotelski wi-fi, mogu razmenjivati fotografije, slati privatne poruke drugim gostima, videti ko je sve onlajn, gde su smešteni u krugu hotela, čak im slati i virtuelne poljupce.

Hotel služi i tviterom inspirisan koktel, a tu je i privatni “Twitter Party Suite” za najviše četiri gosta. Gosti od posluge mogu zahtevati da im napune minibar i to objavljivanjem poruke sa haštagom #FillMyFridge.

Piće i hranu mogu poslati drugim gostima u sobu ili pored bazena tvitujući @SolWaveHouse.

Direktor odseka za društvene mreže Marko Fanton izjavio je za “Time” kako je ovo zabavan način proširenja turističke prakse na odmorima, jer mnogi gosti hotela ionako koriste društvene mreže kao što su fejsbuk, tviter ili instagram. (B92)