Airberlin i Jat Airways nude putnicima niz letova sa zajedničkim oznakama. Tzv. “codeshare” ugovor počeo je da se primenjuje za letove od 1. avgusta 2013. godine.

Aerodrom Minhen (foto: munich-airport.de)

Sve avio karte za zajedničke letove Airberlina i Jat-a mogu se kupiti preko sajta ili pozivom Call centra na 011 310 89 40, svakog dana od 8.00 do 20.00.

Airberlin ima u ponudi imati letove Jat Airwaysa između Beograda i Berlina, Diseldorfa, Frankfurta i Štutgarta, koji nose oznaku Airberlina i kojima je ova kompanija znatno proširila svoju saobraćajnu mrežu u jugoistočnoj Evropi.

S druge strane, putnici Jat Airwaysa imaju na raspolaganju veze iz Berlina, Diseldorfa, Frankfurta i Štutgarta za brojne domaće letove Airberlina u Nemačkoj. Iz baze Airberlina u Berlinu saobraćaju zajednički letovi prema vodećim destinacijama u severnoj Evropi, kao što su Kopenhagen, Oslo ili Stokholm.

Osim stalnih veza, putnici Airberlina imaju takođe na raspolaganju brojne atraktivne mogućnosti putovanja Airberlinom između Evrope i Sjedinjenih Američkih Država, gde živi jedna od najbrojnijih zajednica srpske dijaspore. (Gdestinacija)