Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će prvi avion za aviokompaniju Air Serbia stići 27. oktobra.

On je u Skupštini Srbije kazao da će Air Serbia sledeće godine u vlasništvu imati 10 novih aviona.

– Mislim da je to dobro – istakao je Vučić.

Vlada Srbije potpisala je 1. avgusta sa kompanijom Etihad Airways sporazum o strateškom partnerstvu kojim će kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata postati vlasnik 49 odsto kapitala srpske avikompanije i na osnovu kojeg će Jat Airways promeniti ime u Air Serbia.

Etihad Airways planira da 1. septembra preuzme upravljanje srpskom nacionalnom aviokompanijom.

Planirano je da postojeća flota srpska aviokompanije bude zamenjena sa 10 novih aviona, a prema sporazumu Vlada Srbije i Etihad Airways će obezbediti po 100 miliona dolara za investicije u Air Serbia.

Nova radna mesta u Air Serbia
Etihad Airways je objavio i konkurs za zapošljavanje kabinskog osoblja. Danas, 28. avgusta od 9.00 do 17.00, potrebno je lično predati CV u beogradskom Hotelu Metropol Palace, a sutra, 29. avgusta, počeće prvi intervjui.

Ranije su predstavnici aviokompanije razgovarali su sa predstavnicima Vazduhoplovne akademije u Vršcu o mogućnostima školovanja pilota.

Vazduhoplovna akademija u Vršcu, u vlasništvu Agencije za kontrolu letenja, jedna od najvećih i najstarijih ustanova za obuku pilota u Evropi sa više od 2.100 odškolovanih letača od 1954. godine. (24 sata / Gdestinacija)