Njujork je najomiljenija svetska destinacija za šoping, a slede Tokio i London.

1. Po listi koju je sastavio cnn.com, na osnovu kvaliteta ponude za ljubitelje šopinga, prvoplasirani Njujork poznat je po mnogobrojnim buticama najpoznatijih modnih kratora u Ist Vilidžu, šoping centrima u Vilijamsburgu, prelepim radnjama u Bruklinu i Brodveju.

2. Tokio pleni ljubitelje kupovine svojim trgovinskim centrima, zabavnim parkovima sa poslednjim tehnološkim inovacijama, buticima sa ekstravagantnim modelima i restoranima koji zadovoljavaju ukus najprobirljivijih ljubitelja gastronomije. Za poklonike visoke mode preporučuje se kvart Ginza i Harajuku, a za ljubitelje najmaštovitijih suvenira kvart Asakusa.

3. Trećeplasirana je britanska prestonica London zbog mnogobrojnih butika koji predstavljaju pravi trezor mode iz čitavog sveta.

4. Prestonica Malezije Kuala Lumpur ima čak tri od 10 najvećih trgovinskih centara u svetu.

5. i 6. Na petom mestu omiljenih turističkih destinacija u svetu je grad svetlosti i prestonica visoke mode Pariz, na šestom Hong Kong sa obiljem kineske jeftine robe, ali i sa radnjama za one sa najdubljim džepom.

7. Na sedmom mestu je Buenos Aires, neprikosnovena u pogledu najraznovrsnijih proizvoda od kože, ali i raj za ljubitelje gastronomije i nakvalitetnijih vrsta vina.

8. Beč je poznat po prestižnim prodavnicama kristala i velikim božićnim rasprodajama. Ljubitelji bečke kuhinje, posebno poslastica, česti su posetioci austrijske prestonice.

9. i 10. Na devetom mestu je najveći svetski trgovinski centar Dubai, a na desetom Madrid koji nudi vikend kupovine po znatno povoljnijim cenama nego, na primer, London. (RTS)

Avio karte do svih gradova na listi možete kupiti na AvioKarte.RS ili pozivom Call centra na 011 310 89 40, svakog dana od 8.00 do 20.00.