U uvali između brda Monsena i zaštićene plaže Punta Križa kod Rovinja, niču objekti koji bi trebalo da dopune ponudu nečega što se na mnogim internet stranicama reklamira kao legalni svingerski raj koji će raditi i danju i noću.

Rovinj

Već se navode i cene iznajmljivanja ležaljki od 20 do 45 eura, piše “Glas Istre”.

U uvali, na dve parcele od pet hiljadad kvadrata, koje su od jedne rovinjske porodice kupili ili iznajmili ruski investitori, radovi su u punom jeku. Put do uvale je zatvoren, a li se s mora može videti da se diže montažni objekt, “beach bar”.

Budući da je reč o prostoru preko kojeg prolazi ne samo poljski put, već i šetalište uz more, o tome su reeakciju “Glasa Istre” obavestili brojni građani, posebno oni čije su parcele u neposrednoj blizini.

Jedan od njih je mobilnim telefonom snimio betonirane temelje. Drugi je rekao da se za budući svingerski raj u Rovinju izrađuju ležaljke za parove, s baldahinima, nešto poput onoga što smo videli u seriji o Sulejmanu Veličanstvenom.

Zlobnici kžau da je to bolja solucija od onih koje se odvijaju na stenama plaže Punte Križa, nad kojima su se jedni naslađivali, a drugi zgražavali, piše “Glas Istre“.