Odmor na peščanoj plaži u Hurgadi, uz all inclusive uslugu, dva bazena, klub i animaciju za decu, sportskei terene, ronjenje…

Hurgada (flickr by Andrepax)

Hurgada je do pre nekoliko godina bila malo ribarsko selo, a danas je vodeći turistički centar na obali Crvenog mora, popularan zbog dugih plaža, noćnog života, toplog vremena i odličnih uslova za bavljenje sportovima na vodi, posebno ronjenjem.

Plaže su prelepe, sa sitnim, belim peskom i spektakularnim, a mnoge su locirane blizu hotela. Ulazak na hotelske plaže se plaća, osim na onu koja pripada hotelu u kojem odsedate. Hurgada je centar za sportove na vodi, poput jedrenja, surfinga i ronjenja.

Ukoliko želite na izlet do Kaira, piramida u Gizi, hrama u Luksoru, doline kraljeva, Aleksandrije, Asuana, Abu Simbela, Dendere ili na četvorodnevno krstarenje Nilom, Hurgada je idealno polazište. Najpopularnije turističke atrakcije Hurgade su Bazar u El Daharu, pomorski život u Akvarijumu, podvodne aktivnosti i prelepi korali ostrva Giftun.

Od barova, disko klubova i kafića, preporučuju se Bonanca, Havana i Ministri of Saund Bič. Noćni život u Hurgadi počinje sat pre ponoći. (Blic)