Džinovski “drive-in” bioskop “Cinema Paradiso” biće otvoren ovog juna u Parizu, nedaleko od Jelisejskih polja, ispred veličanstvenog zdanja “Le Grand Palais”.

Pariz (flickr by dalbera)

Tokom dvanaest junskih večeri na površini od dvanaest hiljada metara kvadratnih, oko hiljadu Parižana i njihovih gostiju biće u prilici da iz automobila gleda neke od najvećih klasika svetske kinematografije, prenosi BBC.

Specijalno za tu priliku, od 10. do 21. juna, ispred zdanja “Le Grand Palais” biće postavljeno bioskopsko platno čija površina iznosi dvadeset pet metara kvadratnih.

Na programu će osim francuskih ostvarenja biti i filmovi “inostrane” produkcije kao što su “Taksista”, “Veliki Lebovski” ili “Povratak u budućnost”.

Posetioci mogu da uživaju u filmovima iz svojih automobila, ali će za one koji to žele, biti postavljena i sedišta nalik pravim bioskopima.

Tokom dana ceo prostor biće pretvoren u multimedijalni prostor namenjen zabavu, a raznovrsni program počinje od 11 sati. Nakon prikazivanja filmova scenu preuzimaju poznati francuski didžejevi koji će zabavljati posetioce do ranih jutarnjih časova.

Ulaznice se osim na ulazi, mogu nabaviti i preko sajta FNAC, a cene se kreću i do dvadeset evra. (B92, BBC)