Ovogodišnja sezona na Palićkom jezeru počinje u subotu 29. juna. Jezerska voda je, posle dužeg vremena, ispravna i bezbedna za kupanje…

Palić (flickr by d.cabrilo)

Letnja sezona na Paliću počeće u subotu, a kako pokazuju dosadašnja ispitivanja Zavoda za javno zdravlje u Subotici, jezerska voda je, posle dužeg vremena, ispravna i bezbedna za kupanje.

Analize su rađene na tri plaže i pokazuju da je voda bezbedna za kupanje te su uređene plaže, urađeno je njihovo podvodno čišćenje, postavljeni su tuševa i organizovane spasilačke službe.

– Zbog visokih temperatura već ima kupača na Paliću i nadamo se da će i Subotičani i ostali gosti imati mogućnost i za tu vrstu rekreacije, kako na jezeru tako i na bazenima u hotelima, odnosno termalnom bazenu – najavio je Goran Gabrić, direktor preduzeća “Park Palić”.

Uskoro počinje sa radom i rekontruisani Ženski štrand, što će upotpuniti i ponudu Festivala evropskog filma na Paliću, koji se održava od 13. do 19. jula. Takođe, naredne subote počeće sa radom i auto-kamp, pa će tako i mogućnost kampinga upotpuniti turističku ponudu.

Goste spremno očekuju i objekti “Elit Palića” – hoteli “Park” i “Jezero” i Mala gostiona, kao i brojne okolne vile, čarde i salaši.

– Što se same sezone tiče, fokusiraćemo se na kongresni, vinski i vikend turizam, gde će svakog četvrtka za goste biti pripremane tematske gastronomske i muzičke večeri, ali ćemo raditi i na razvoju takozvanog “tranzitnog turizma” – ističe Dragutin Miljković, savetnik direktora preduzeća “Elit Palić”. (Novosti)