Na vrhu liste jeftinih destinacija su čak tri evropske destinacije – Budimpešta, Sofija i Varšava, a za noćenje u Londonu ili Parizu treba izdvojiti najmanje 400 evra.

Budimpešta

Cena noćenja u hotelu sa četiri zvezdice, sa ručkom, koktelom i vožnjom taksijem u Bugarskoj iznosi 122 evra, dok je isti aranžman u Norveškoj tri puta skuplji i iznosi 448 evra, pokazalo je istraživanje sajta TripAdvisor.

Prvo mesto najjeftinijih jednodnevnih destinacija pripalo je tako bugarskoj Sofiji, drugo mesto Vijetnamu dok se na trećem mestu našla Varšava, dok su Budimpešta i egipatski Šarm El Šeik na sredini liste, piše Daily Mail. Tamo cene ne prelaze 150 evra.

Vožnja taksijem na relaciji dugoj 6.5 kilometara u Kuala Lumpuru košta svega 1.6 evra dok je cena u Londonu 32 evra.

Na donjem delu liste nalaze se Njujork, Pariz, London, Cirih i Stokholm, dok je ubedljivo najskuplja lokacija norveški Oslo gde se cene kreću između 360 i 450 evra.

Azija je najjeftinije a Evropa najskuplje mesto za kratak odmor. Međutim, čak se i na Starom kontinentu može pronaći povoljan aranžman – pogotovo u Budimpešti, Sofiji i Varšavi, istakao je portparol TripAdvisora Angus Struters. (B92)