Smešten a gde drugo nego na obali Karipskog mora, kafić „Dune Preserve Beach Bar“ proglašen je najboljim plažnim barom na svetu.

Foto: thedunepreserve.com

Plažni barovi su posebna vrsta ugostiteljskih objekata. To su oni kafići nadomak mora, sa pogledom na beskrajnu plavu pučinu, gde bismo satima mogli da sedimo, sa povetarcem u kosi, uživajući u neradu.

Upravo to iskustvo pruža „Dune Preserve Beach Bar“ na ostrvu Angvila, ali na neponovljiv način, zbog čega se našao na vrhu liste pedeset najboljih plažnih barova, koju je nedavno objavio CNN.

Reč je o kutku sačinjenom od drveta, olupina starih ribarskih čamaca ukrašenih školjkama, čiji je vlasnik sedi, bradati bivši rege muzičar Banki Benks. „Dune Preserve Beach Bar“ je upravo onakvo mesto o kojem maštaju svi koji žele da putuju na Karibe.

I baš u trenutku kada pomislite da odmor ne može biti savršeniji, atmosfera će postati vrela što od sunca, što od ruma, što od burnih rasprava o politici, filozofiji i sastojcima ruma, a sve će uz rege zvuke kulminirati zalaskom sunca, jer se bar zatvara sa prvim zvezdama koje se sa sumrakom pojave na nebu. Nema potrebe da se izolujete od sveg tog meteža, potrebno je samo da mu se prepustite.

Kada su u pitanju barovi koje će prosečni turista iz Srbije verovatnije posetiti, na visokom petom mestu našao se Babis Bar na grčkom ostrvu Kalimnos, dok 38. poziciju zauzima plažni bar Hula Hula na smešten na Hvaru.

Celokupnu listu pedeset najboljih plažnih barova možete pogledati OVDE. (B92, CNN)