Lufthansa je najbolji avio prevoznik u zapadnoj Evropi, a za region jugoistočne Evrope ta titula pripada kompaniji Turkish Airlines – ovogodišnja je odluka Skytrax-a, najveće konsultantske kuće na svetu koja se bavi vazdušnim saobraćajem.

Na velikoj tradicionalnoj izložbi Paris International Air-Show, Skytrax je saopštio da kompanija Etihad Airways ima najbolju biznis klasu na svetu – to podrazumeva ketering i sedišta.

Etihad je inače, kao što je poznato, sa srpskom vladom potpisao memorandum o razumevanju i upravo je u toku poslednja faza razgovora o mogućem investiranja Etihad-a u Jat Airways.

Avikompanije Etihad i Jat potpisali su 15. aprila ove godine ugovor o saradnji kroz zajedničke letove i prodaju karata, a Etihad je na osnovu tog dokumenta 15. juna uveo svakodneve letove na liniji između Beograda i Abu Dabija.

Inače, Skytrax je odlučio da najbolje posade u Evropi ima kompanija KLM, a sistem za zabavu je najbolji u avionima Emirates-a. Naši ljudi koji žive u Australiji i na Novom Zelandu treba da znaju da je u regionu Pacifika najbolji i dalje Quantas Airways, a u Severnoj Americi titulu je poneo Air Canada.

Skytrax je najbolje birao, po svojim kriterijumima, među 250 svetskih avio-kompanija. (Gdestinacija)

Koja je avio kompanija vaš favorit?