U jednom interesantnom istraživanju u kome su se putnici izjašnjavali koju bi od poznatih ličnosti najviše voleli da vide kao člana posade na svom letu, najviše glasova dobili su Merilin Monro, Džordž Kluni, Odri Hepbern i Dženifer Aniston.

American Airlines (flickr by Simon_sees)

U anketi se od putnika tražilo da sastave svoju “letačku posadu snova” iz zlatnog doba Holivuda kao i iz modernog doba, a Merilin Monro je u toj anketi dobila najviše glasova.

“Fatalnu plavušu iz zlatnog doba Holivuda” je za svoju “stjuardesu iz snova” izabralo više od 22 % ispitanika, Odri Hepbern je dobila 20 % glasova, dok je glumica Dženifer Aniston, najpoznatija po ulozi Rejčel u humorističkoj seriji “Prijatelji”, osvojila 18,1 % glasova učesnika u anketi. Iza nje na listi se sa 17.1 % našla Kejt Midlton, a Andželina Žoli je osvojila ukupno14,7 % glasova učesnika u anketi. Sestra vojvotkinje od Kembridža, Pipa Midlton bila je izbor 11 % anketiranih.

Što se “pilota iz snova” tiče, neizvesna trka vodila se između glumca Džordža Klunija i princa Harija. Iako je princ Hari zaista pilot jer poseduje dozvolu za letenje helikopterom, Kluni je dobio oko jedan procenat glasova više: 22,5 % naspram 21,4 %. Leonardo di Kaprio je osvojio ukupno 11,6 % glasova, a 11 % ispitanika volelo bi da u pilotskoj kabini vidi američkog predsednika Baraka Obamu. Interesantno je da bi kao pilota na svom putovanju iz snova skoro 11 % ispitanika volelo da vidi Andželinu Žoli.

Ispitivanje je sprovela kompanija American Airlines, koja je u svom nedavnom istraživanju otkrila da su poslovi stjuardese i stjuarta najlošiji u saobraćajnoj industriji, mereni na osnovu visine plate, količine stresa, fizičkog napora i eventualne budućnosti. (telegraph.co uk / B92)

Kako izgleda vaša “avio posada iz snova”?