Kostarika je mala zemlja – njena cela površina je 51.100 kvadratnih kilometara. Ipak, varijacije njenih destinacija su impresivne…

Kostarika (Wikipedia)

Tu su bele peščane plaže, zamagljeni planinski gradovi, i gradovi sa kulturom koju morate istražiti. Zaista, za one koji prvi put dolaze, izbor je neverovatan.

Manuel Antonio je jedna od najpoznatiji destinacija Kostarike, koja nudi plaže svetske klase, fantastični nacionalni park i predivne poglede na Pacifički okean. Ima veliki izbor lokalnih i internacionalnih lokala kada govorimo o ishrani i naravno širok opseg smeštaja – ima svega, od luksuznih hotela sa pet zvezdica do jednostavnih i pristupačnijih hotela. Posetioci Manuel Antonia naići će na kombinaciju prirode, noćnog života i avanture.

Dom stalnih talasa pogodnih za surfovanje, savršenih pacifičkih zalazaka sunca, diverzieteta po pitanju restorana i zdravog noćnog života, Tamarindo je idealna destinacija za opuštanje i uživanje na plaži. U poslednjih pet godina, ovaj prostor doživeo je ekspanziju kroz izgradnju stanova, domova i hotela. Dok je i dalje fantastična plaža, Tamarindo se sada susreće sa izazovima prirodne sredine i pritiskom rasta koji dolaze sa brzim razvojem privrede. Iz straha od gubitka svojih šarmantnih karakteristika, Tamarindo je preuzeo korake u usporavanju rasta i ponovnom fokusiranju na svoju prirodnu sredinu i prezervaciju biologije u svakom smilsu. Ovaj trud poboljšao je kvalitet vode i čistoću plaža dramatično u toku prošle godine.

Južna karipska obala Kostarike nudi vam klimu i kulturu koja se znatno razlikuje od ostatka zemlje. Ekscentrično selo Puerto Vieho je eklektični miks tiko, afro-karipskih, evropskih i američkih biznisa. Posetioci će uvideti da plaža, koja se prostire od Puerto Vieho zaliva sa crnim peskom do Mansaniljo besprekorno čiste bele peščane plaže, uključuje mnoge premijer i neiskvarene prirodne plaže. Punt Uva, plaža koja se nalazi oko 5 km južno, smatra se jednom od najlepših. To je fantastično mesto za ronioce, sunčanje i uživanje u blagom karipskom povetarcu.

Montezuma je jedna od najopuštenijih destinacija Kostarike. Prepuna prirodne lepote (ima veliki broj velikih i malih plaža u blizini, kao i vodopade koji su idealni za opuštanje) olakšava vam uživanje i relaksaciju napolju u toku celog dana. Postoji mali broj luksuznih smeštaja, ali putnici će naići na veliki broj udobnih opcija. Iako je male veličine, Montezuma ima veliki broj kvalitetnih restorana. (LuxLife)