Deca mlađa od 12 godina moći će ovog leta besplatno da putuju do Dubaija, saopštila je aviokompanija Flydubai, koja će u promotivnom periodu imati četiri leta iz Beograda.

Flydubai wikipedia.org, Konstantin von Wedelstaedt

Ta kompanija želi da promoviše Dubai kao turističko odredište, pa početna cena povratne karte za letove na liniji Beograd – Dubai iznosi 349 evra.

Pogodnosti važe za kupovinu karata do 31. jula, za letove do 10. septembra 2013.

Tokom promotivnog perioda Flajdubai je povećao nedeljnu frekvenciju na četiri leta iz Beograda – četvrtkom, petkom, subotom i nedeljom.

Generalni direktor Ghaith Al Ghaith je izjavio da je cilj te kompanije da uspostavi veze između različitih kultura i generacija.

Putnici tokom leta za Dubai mogu izabrati iz ponude više od 1.000 sati stalnog zabavnog programa koje nudi unapređeni sistem zabave tokom leta (IFE), uključujući preko 220 filmova, 160 tv programa, igara i muzike.

Kompanija Flydubai je počela sa letovima za Beograd 10. novembra 2011. godine, kao prva aviokompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, koja nudi direktne letove između te zemlje i Srbije.

Dubai brzo postaje jedna od najpopularnijih destinacija za građane Srbije.

Flajdubai ne prevozi putnike samo iz Beograda u Dubai već i dalje na egzotične destinacije u svojoj mreži – Kolombo, Šri Lanka i Mali, a postoji i veza do Australije i drugih destinacija sa jednim presedanjem u Dubaiu.

Ta aviokompanija ima jednostavan model, po kome korisnici plaćaju samo usluge koje žele – kada se ukrcaju mogu da biraju čitav niz dodatnih usluga. (B92)