U turističkim agencijama počela prodaja špica sezone, Grčka najtraženija, u Egiptu prepuno. Turski hotelijeri ne spuštaju cene, jer smatraju da će protesti u toj zemlji prestati…

Alanja

Turski hotelijeri, zasada, nemaju nameru da spuštaju cene, jer smatraju da su neredi u njihovoj zemlji trenutni i da će se brzo rešiti. Hoteli na Bosforu su – prazni, ali nema specijalnih ponuda za Istanbul, kažu vlasnici srpskih turističkih agencija. U Istanbulu veruju da će se nemiri brzo završiti, ali kako turisti još ne otkazuju masovno sobe, ne žele da spuštaju cene.

Zahvaljujući odličnim cenama za Egipat će se i ovog leta tražiti mesto više. Cena je glavni razlog – 10 polupansiona koštalo je od 250 evra, a u špicu može da se nađe 10 “ol inkluziv” aranžmana za 350 evra.

Turski hotelijeri nemaju nameru da spuste cene, čak ni ukoliko se situacija zakomplikuje. Neki smatraju da i u slučaju ozbiljne revolucije neće imati problema sa popunjavanjem kreveta, jer će uvek biti ljudi koji će biti spremni da plate 1.000 evra za antalijski rizort.

U Nemačkoj je propao veliki tur-operater koji je na tursku rivijeru slao i po 800.000 turista! Dakle, iz Alanje će uskoro, kako se očekuje, početi da stižu specijalne ponude, jer će lepeza od 150 hotela različitih kategorija imati problema sa popunjavanjem kapaciteta.

Turistički aranžmani se i dalje dobro prodaju, a sada sledi novi talas uplata onih koji su čekali da im deca završe školu. Većina popusta je završena, pa će sada glavni aduti biti rate, čekovi, krediti i odloženo plaćanje. I pored toga što je prodaja za 20 odsto bolja nego lane, i dalje se najviše traže jeftiniji aranžmani, specijalne ponude, Grčka i Sicilija autobusom. (Novosti)