Internet izdanje jednog od najpoznatijih svetskih časopisa, Vanity Fair, objavio je prilično laskav tekst o hrvatskoj obali , po utisku autorke teksta, u pitanju je odredište koje se mora posetiti ovog i svakog narednog leta.

Zlatni rog (Wikipedia / Kelovy)

U ovom članku, novinarka Viktorija Mater istakla je kako se hrvatska obala poslednjih godina nametnula kao glamurozno odredište istočne Evrope i kako je reč o mestu koje bi ovog leta svako trebao da poseti.

Hrvatska obala je na novinarku ostavila toliko pozitivan utisak da je istakla kako bi Skot Ficdžerald, koji je pomogao u popularizaciji francuske rivijere, da je danas živ, letovao upravo na Jadranu.

“Slavni pisac Ficdžerald trebao je da živi u sadašnjosti – jer da je sada živ, bez ikakve sumnje letovao bi u Hrvatskoj. To je zemlja sa hiljadu ostrva i kilometrima obale prepune malih uvala na kristalnom Jadranskom moru. Osim plivanja, glavna privlačnost leži u porodičnim restoranima gde morski plodovi stižu direktno na tanjir sa ribarskog broda”, istakla je Viktorija. (Magazin)