Kao mrlja bele bole u tirkiznim vodama Egejskog mora, ostrvo Naksos je jedinstven spoj drevnih ruševina i luksuznih plaža.

Naksos (flickr by Random_fotos)

Najveće od Kikladskih ostrva, Naksos je bio dom ni manje ni više nego Zevsu, odnosno kralju bogova, u njegovom detinjstvu. Po dolasku u Naksos, pešačite preko nasipa do Palate, gde Portara, kamena kapija drevnog hrama koji više ne postoji, stoji usamljena, kao simbol ostrva. Uz zalazak sunca, pogledajte ostrvo i more, taj pogled će vam sigurno oduzeti dah.

Naksos je popularna turistička destinacija, sa nekoliko lako dostupnih ruševina. Ovo predivno ostrvo ima nekoliko plaža, kao što su Agia Anna, Agios Prokopisu, Alikos, Кastraki, Mikri Vigla, Plaka, i Agios Georgios, većina njih blizu Hora.

Naksos je najplodnije ostrvo Кiklada. Ima dobro snabdevanje vodom u regionu, gde je voda obično neadekvatna. Planina Zevs (1003 metara) je najviši vrh u sklopu Кiklada, i uglavnom je zamka za oblake, čime se prave veće kiše.

Bez sumnje, Naksos je jedna od najomiljenijih letnjih destinacija zbog svojih predivnih i luksuznih plaža. Idealan za porodice, ekstremni sportiste ili romantične parove u potrazi za privatnim plažama. Najbolje plaže Naksosa uglavnom se nalaze na njegovoj zapadnoj strani, odmah posle Naksos Hora. (LuxLife)