Na aerodomu “Nikola Tesla” najviše za 10 dana biće ukinuta prva kontradiverziona (KD) kontrola i postojaće samo jedna kontrola prolaskom kroz vrata koja detektuju metal kod ulaza u čekaonice, saopšteno je sa beogradskog aerodroma.

Generalni direktor Aerodroma Velimir Radosavljević izjavio je da su sve nadležne institucije u Srbiji dale saglasnost za to. “To će putnicima poboljšati komfor, tako da će moći da se posvete drugim sadržajima na aerodromu”, kazao je Radosavljević.

On je ocenio da će konsolidacija domaćeg avioprevoznika Jat Airways-a pozitivno uticati na poslovanje i aerodroma, i najavio da će strane aviokompanije broj operacija samo u junu, u redovnom i čarter saobraćaju, povećati za sedam odsto.

Radosavljević je precizirao da će strane aviokompanije koje lete sa beogradskog aerodroma, u junu povećati broj mesta u avionima za 17 odsto, odnosno za 35.000 putnika. Naveo je da je samo u maju na beogradskom aerodromu usluženo 300.000 putnika, što je rekordno visok rezultat za taj mesec.

On je istakao da se na Aerodromu “Nikola Tesla” trenutno istovremeno radi nekoliko investicionih infrastrukturnih projekata koji će doprineti poboljšanju kvaliteta usluge i bezbednosti.

Radosavljević je naveo da su radovi na izgradnji nove platforme u punom jeku i da će taj projekat, vredan oko 300 miliona dinara, biti završen sredinom leta.

“U ponedeljak, 3. juna, počinju radovi na postavljanju temelja za nove avio-mostove, koji će stići iz Kine krajem godine. Vrednost tog ugovora je 2,2 miliona evra”, rekao je direktor beogradskog aerodroma.

Dodao je i da je na aerodromu nedavno završena prva faza temeljne rekonstrukcije najduže rulne staze, staze A.

“To su najvažniji projekti i mi ih obavljamo tako da se ne remeti redovnost sabraćaja i da ne utičemo na komfor putnika”, rekao je Radosavljević, ističući da sve te infrastrukturne poslove Aerodrom “Nikola Tesla” finansira iz sopstvenih sredstava. (Mondo)