Putovanje po delu Nemačke u najboljim premijum automobilima. Vožnja i obilazak muzeja i fabrika “Audija”, “Poršea”, “Mercedesa”. Razgledanje zamkova, šoping pauze i odlazak u zabavne parkove…

Baden-Baden (flickr by Roger Wo)

Četvorica veličanstvenih, nova je tura u Nemačkoj koja je postala hit među turistima. Putovanje podrazumeva “ludu vožnju” premijum automobilima “audi”, BMW i “mercedes-benc”, kojima se pravi veliki krug između gradova Štutgarta, Ingolštata i Minhena. Ova tura košta 999 evra, ali ne pruža samo muškarcima uživanje u vožnji omiljenih nemačkih četvorotočkaša, već podrazumeva i razgledanje najlepših zamkova i šoping pauze za žene, kao i odlazak u zabavne parkove za decu. U sve je uključeno i razgledanje Štutgarta, Ingolštata, Baden-Badena i Minhena sa stručnim vodičem.

Ova tura mogla bi da se podvede pod “industrijski turizam”, jer podrazumeva i posetu muzejima tri najpoznatija nemačka brenda. Štutgart je kuća “Poršeovog” muzeja, koji je više nego spektakularan.

Posetioci “Poršeovog” muzeja mogu da saznaju sve o istoriji vozila ovog proizvođača. “Porše” je, za mnoge, najpoželjniji automobil koji muškarcima, kako se u šali kaže, “smanjuje godine i dodaje kosu”.

Najbolji dokaz izreke da svaki muškarac u životu mora da “proba” “mercedes” jeste odlazak u očaravajući muzej “Mercedes-Benca”. Ko se dosad nije zaljubio u ovaj automobil, sada će se predati. Jer, “mercedes” je simbol udobnosti i pouzdanosti.

Ingolštat je prelep grad na Dunavu koji je nekada, ne bez razloga, bio sedište bavarskih vojvoda. Ipak, ovaj grad je najpoznatiji po “Audijevoj” fabrici automobila. “Audi forum” je nezaobilazna stanica za sve muškarce koji žele da vide omiljeni automobil uspešnih ljudi. Vrednost “audija” ne pada, a kakve sve “mašine” postoje, može se videti u Ingolštat autlet selu.

Minhen je kosmopolitski grad s dugom tradicijom, a kombinacija piva i BMW-a čini ga svetski poznatim mestom. Ne postoji muškarac koji nije poželeo da vidi Minhen, “Alijans arenu” i “BMW svet”. Muzej je glamurozan, nezaboravan i više nego zanimljiv, naročito kada počne šou program test-vozača BMW-ovih motora koji jure po njegovom stepeništu i gelenderima.

Najveća prednost ove ture jeste to što na nemačkim auto-putevima ne postoji ograničenje brzine, pa vožnja premijum automobila predstavlja izuzetno zadovoljstvo. (Novosti)

Info
* Cena od 999 evra
* Paket s najnovijim modelima automobila je 1.399 evra
* Cena uključuje 7 ND, osiguranje, razgledanje gradova s vodičem, ulaznicu u četiri muzeja i dvorac Nojšvanštajn
* Tura traje osam dana
* Preporučuju se samo dva kofera