Danas obožavaoci luksuznih odmora znaju da ne treba da propuste Azurnu obalu, koja je enciklopedija zanimljivosti: animirani Sen Trope; Belle Epoque aura filmskog grada Kana, gradovi koji su poznati po Picassu, Vallaurisu, Muženu, i veliki broj mesta gde broj milijardera mora biti među najvišima na planeti: Cap d’Antib, Villefranche-sur-Mer, i Monako.

Nica (flickr by dbaron)

Nica ima kosmpolitan Riviera vibraciju, a vi možete uživati istražujući njene moderne butike i restorane ili se jednostavno možete sunčati njenim popularnim i luksuznim plažama. Prošetajte do Castle Hilla koji ima predivni pogled na grad, zaliv anđela i, naravno, svetlo plavu vodu, koja je dala Azurnoj obali i dala ime.

Gala večere, regate, filmski festival i drsko atraktivna i bogata scena karakterišu Кan. Ogromne jahte magle vam pogled i grad živi svojim motom “Život je festival.” Posmatranje ljudi je aktivnost koja donosi najviše posetilaca Кanu, a hoteli postavljeni duž La Croisette daju predivno šetalište. Prvo ih je popularizovala Кoko Šanel, te su stoga kanske plaže veliki remi. Uživajte u skupocenim i luksuznim polodovima mora ili se odlučite za relaksaciju na nekoj od luksuznih plaža, Plages du Midi i de la Boca.

Brižit Bardo veselila se na plažama Sen Tropea u ’50-im, a sada je to igralište za rep zvezde i međunarodne modne ikone i bogataše. Većina peščanih plaža leže jugozapadno od grada na Baie de Pampelonne. (LuxLife)