Kada je Amerikanka, Melisa Rosenfild otišla na Karibe samo na šest meseci nije ni slutila da će ostati i raditi posao na kom joj svi zavide.

Angvila (wikipedia.org, Roy Googin)

Melisino zvanje glasi direktorka atmosfere i VIP usluga hotela Viceroy, na Angvili, jednom od najlepših Karipskih ostrva.

“Posao smo kreirali moj bivši šef i ja”, navodi ona i ističe da ljudi često ne mogu da poveruju u takav opis posla, budući da im nije jasno čime se bavi.

Posao iz snova podrazumeva planiranje žurki, organizovanje aktivnosti gostima hotela među kojima su brojne poznate ličnosti, održavanje dobre i vesele atmosfere u hotelu.

“Originalni opis posla glasio je ovako ‘održavanje svetla i muzike’. Posle šest meseci su mi produžili ugovor, tako da leti boravim u Njujorku i Los Anđelesu a preko godine radim u hotelu”, kaže ona.

Osim održavanja dobre atmosfere u luksuznom hotelu, Marisa pomaže poznatim ličnostima da isplaniraju svoje dane. Ipak, priznaje da se nikada ne zna šta će tražiti od nje.

“Planirala sam mnoge stvari u poslednji minut, jer se desi da neka poznata ličnost odjednom kaže ‘želim da napravim roštilj na plaži uz rege bend’”.

Pored života na rajskom ostrvu, Marisa ima tu privlegiju da putuje širom sveta i isprobava prvoklasnu hranu svetskih kuvara. Ona takođe otkriva trendove u hotelijerstvu koje prva donosi u svoj hotel. (Glas Srpske)