Grad Rovinj je savršeno odredište za sve vas koji žudite za sentimentalnom atmosferom vremena koja su prošla. Zbog malog prostora, kuće su zbijeno građene, ulice uske i trgovi mali, još i danas nedirnuti modernim urbanizmom.

Rovinj (flickr by Sobrecroacia.com)

S morske strane, grad je zaštićen visokom stenovitom obalom i zidovima kuća izgrađenim na liticama, a prema kopnu čvrstim bedemima.

Gradom dominira barokna crkva Sv. Eufemije, sa čijeg 60 metara visokog tornja puca pogled na sivo – crvene krovove i dimnjake, ulice i trgove, luku i pristanište s brodovima i barkama, marinu s jahtama.

Ovde su i jedinstvena starogradska jezgra, 67 km duga obala, 2.289 ha zaštićenih zelenih površina i uređena park šuma, 16 ostrva, ostvaca i hridi, koji čine ovaj grad jedinstvenim. Njegovu lepotu su posebno cenili umetnici koji su na ovom mestu slikali najlepše motive i izlagali ih na Grisiji – ulici umetnika.

Rovinj je mesto koje pruža nebrojene mogućnosti – šetnje predivnom prirodom, bavljenje sportskim i zabavnim aktivnostima, jedrenjem, ronjenjem, climbingom, biciklističkim vožnjama, zatim otkrivanje skrivenih lepota, kulturnih starina, arheoloških nalazišta, kulinarskih specijaliteta, a sve to povezano je sa boravkom u visokokvalitetnim hotelima, turističkim naseljima i kampovima koji pružaju brojne mogućnosti za ugodan odmor, uživanje u pogodnostima velnesa, poslovne susrete i sportske aktivnosti. (LuxLife)