Poslednjih nedelja sve je u znaku “Velikog Getsbija”, filma napravljenog po romanu Skota F. Ficdžeralda, koji će se od 16. maja prikazivati i u beogradskim bioskopima.

Apartman Ficdžerald (foto: theplazany.com)

Firma “Moet & Chandon” je zvanični dobavljač šampanjca za ekipu ovog filma, modna kuća “Prada” je u Njujorku organizovala izložba kostima iz filma, “Tiffani” je izdao “Veliki Getsbi” kolekciju nakita, a poslednji u nizu je hotel “Plaza” u Njujorku, koji posle redizajna ima “Apartman Ficdžerald”.

Apartman u kome je Ficdžerald odsedao i koji je sada jedinstveno odavanje pošte ovom poznatom piscu nalazi se na 18. spratu “Plaze” i prostire na površini od 450 kvadratnih metara. Enterijer je dizajniran i stilizovan u konsultaciji sa oskarovkom i scenografkinjom Кetrin Martin.

Apartman sadrži različite art deko elemente i komade stilskog nameštaja, slika Ficdžeralda i njegove supruge, kao i fotografije glumačke postave filma koji je radio Daglas Кirkland. Ostali zanimljivi dodaci uključuju ajfon u obliku gramofona sa kompatibilnim zvučnicima i vitrine koje prikažuju trofeje koje je osvojio bitni lik – Tom Bučman u filmu.

Apartman je otvoren na noć premijere filma, 10. maja, a jedna noć u njemu košta 2.800 dolara. (LuxLife)