Renoviranje spoljašnjeg dela nekadašnjeg hotela “Kontinental” pri kraju, počelo spremanje luksuznog enterijera. Otvaranje potpuno renovirane “Kraun Plaze” planirano do kraja godine…

Crown Plaza Belgrade (foto beobuild.rs)

Najveći deo radova na spoljašnjosti nekadašnjeg hotela “Interkontinental”, čija je rekonstrukcija počela prošlog leta, završena je, a u toku je sređivanje enterijera. Radnici uveliko postavljaju keramiku, itisone, a već sledećeg meseca počinje se sa opremanjem soba, apartmana i ostalih prostorija.

Vrata luksuznog “Kraun Plaza” hotela u Beogradu biće otvorena do kraje ove godine. Kako iz kompanije “Delta holding” kažu, sve ide po planu, a najteži radovi su završeni. Zadržana je identična fasada, po kojoj je hotel i poslednje 33 godine prepoznatljiv, ali su zamenjena stakla energetski efikasnijim, ugrađeni su novi sistemi za ventilaciju, klimatizaciju i struju.

Investicija je vredna 25 miliona evra. Beograd će nakon rekonstrukcije dobiti hotel sa pet zvezdica. Dok je spoljašnjost naizgled ista, unutrašnjost hotela će u potpunosti biti renovirana a biće proširen i kapacitet kongresnih sala.

– Rekonstrukcija nekadašnjeg hotela “Kontinental” obuhvatila je radove na fasadi kao i u unutrašnjosti objekta – kaže Živorad Vasić, direktor hotela i poslovnog prostora u “Delta ril estejt”.

– “Kraun Plaza” moći će da primi više od 600 gostiju. Hotel će raspolagati sa 416 soba, 12 sala, dva restorana, velikim spa centrom, tri lokala. Na mezaninu će se nalaziti Klub “Launž” zatvorenog tipa za goste deluks soba. Imaćemo i predsednički apartman od 210 kvadrata.

Konkurs za sobarice, kuvare…
“Delta holding” objaviće konkurs za zapošljavanje u novom hotelu već sledeće nedelje. Traže se sobarice, konobari, recepcioneri, menadžeri, kuvari… Biće otvoreno 250 radnih mesta za 130 pozicija. (Novosti)