Cene aranžmana za letovanje na crnogorskom primorju iste su kao i prošle godine, izjavila je 29. maja u Kragujevcu menadžerka Nacionalne turističke organizacije Crne Gore Svetlana Tomković, na prezentaciji letnje sezone za 2013. godine.

Crna Gora (foto: amanresorts.com)

Cene aranžmana u privatnom smeštaju iznose od sedam do 20 evra u predsezoni, a u hotelskom smeštaju do 150 evra, odnosno u ponudi je za svakog ponešto, kako za one sa “plićim”, tako i za one sa nešto boljim džepom, rekla je Tomković.

Po njenim rečima, gostima iz Srbije, osim smeštaja, u ponudi je i aktivan odmor ali i sporstki sadržaji za ljubitelje raftinga, hajkinga i drugih vrsta ekstremnih sportova, kaže Tomković.

“Gosti iz Srbije su nam jako bitni i broj onih koji dolaze u Crnu Goru se povećava iz godine u godinu, ali pored toga mi moramo da turistima iz Srbije ponudimo nove sadržaje, jer smo čuli da odlaze u Grčku i Hrvatsku”, rekla je Tomković.

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, koja je prezentaciju crnogorske letnje turističke sezone počela u Čacku, posle Kragujevca predstaviće se i u Novom Sadu, potom ide u Prištinu, Sarajevo i Banjaluku. (B92)