Odmor u Austriji podariće vam mnogo trenutaka zadovoljstva koje ćete pamtiti do kraja života…

Beč (foto: Gudrun Krieger)

 

Glavni grad Austrije nudi vam jedinstvenu mešavinu imperijalističke tradicije i zapanjujuće moderne arhitekture. Poznat je po svojim kulturnim dešavanjima, imprijalističkim znamenitostima, kafeima, vinskim podrumima i karakterističnom šarmu.

Prošle, 2012. godine, Beč je proslavio 150 godina od rođenja poznatog umetnika Gustava Klimta, čija je slika “Poljubac” najpoznatije umetničko delo Beča, i jedna je od najpoznatijih slika u svetu. Klimt i njegovi savremenici Džozef Hofman, Egon Šiele i Oskar Kokoška oblikovali su jedan vek Beča i bečke kulture kao niko do tada. Brojni muzeji širom grada proslavili su ovaj događaj specijalnim izložbama. Slobodno možemo reći da nikada nije bilo toliko Klimtovih izložbi u Beču kao 2012. godine.

U zavisnosti od doba godine u kom dolazite, vaše umetničko iskustvo u Beču može se sastojati od posete jednom od više od 400 balova u toku karnevalske sezone, uživanja u izvođenjima klasične muzike na Festivalskim nedeljama Beča, degustaciji raznih mladih vina koja su na prodaju u Heurigenu, odnosno vinskim tavernama ovog grada u toku jeseni, ili jednostavno od šetnje kroz mnoge praznične pijace tokom praznične sezone.

Imerijalna Palata i Schonbrunn palata izdvajaju se među mnogim građevinama u ovom gradu kao bastioni imperijalističke moći. Hofburg je dom Sisi Muzeju i Imperijalnoj Blagajni, koje održavaju neobične izložbe još od dana habzburške imperije. Kao kontrast, ovaj grad je danas glavno mesto modernog dizajna: u poslednjih deset godina, živahna i internacionalno renomirana scena dizajna razvila se u Beču. Pratite interesantnu istoriju dizajna u Beču natrag sve do njenih korena u Muzeju Primenjenih Umetnosti ili u Leopold Muzeju. (LuxLife)

Rezervišite avio karte do Beča preko našeg sajta ili pozivom našeg Call centra na 011 310 89 40, svakog dana od 8.00 do 20.00!