Ukoliko želite da doživite Orijent i Evropu na jednom mestu, predlažemo putovanje u Alanju, koja se nalazi na oko 130 kilometara od Antalije.

Alanja (flickr by JürgenBOT)

“Majorka turske obale” – Alanja – grad je na jugoistoku mediteranske obale. To je grad kontrasta: iza dugih peščanih plaža nalazi se planinski predeo i hladne reke, a u blizini modernih hotela – drevne ruševine.

A u Alanji vas čekaju, pored plaža i istorijski spomenici, veoma prijatna atmosfera, bogat noćni život, atraktivna dnevna zabava. Pored svega, Alanja je i raj za ljubitelje šopinga. U brojnim prodavnicama može da se kupi sve od nakita do tepiha, ali je i pored silnih brendiranih stvari najveća atrakcija jedan suvenir – obojena tikva.

Na plažama je pravo uživanje: voda je kako kvalitetna, tako i na oko lepa, bezbednost je na visokom nivou kao i zabava. Sve plaže su šljunkovite, sa časnim izuzecima, i u blizini hotela. Na svim plažama može da upražnjavaju svi sportovi na vodi, ali i na obali. Alanja ima i odličan akva park koji se nalazi u blizini centra.

Po kafićima, barovima i diskotekama može da se čuje sve – od domaćih ritmova do najnovijih svetskih hitova, a u restoranima je odlična i raznovrsna ponuda jela i pića. Gradom dominira Seldžuk citadela, sagrađena u 13. veku. Simbol Alanje je Crvena kula, a vredi videti i Etnografski muzej smešten unutar kule. Jedna od glavnih atrakcija je i pećina Damlatas.

Avio karte možete rezevisati na našem sajtu ili pozivom našeg Call centra na 011 310 89 40, svakog dana od 8.00 do 20.00. (Gdestinacija)